Cam Hediye Ürünleri Nasıl Tasarlanır?

Cam hayatımızın pek çok noktasında var. Aydınlatma ürünlerinden mutfağımızdaki gereçlere, mobilyalardan aksesuarlara kadar geniş bir yelpazede kendisinden yararlanılan camın bir doğum serüveni var. Hammaddesi kum olan camı elde edebilmek için yüksek sıcaklığa ihtiyaç duyulur. Kumun içerisinde elde edilmek istenen camın kırılganlığını azaltan maddeler konulur ve eritilen karışımdan insan ve çevre için sağlıklı bir hayat çıkar. Eritilen karışımla elde edilen cam soğumadan istenilen kalıba sokulabilir.

Estetik tasarımlara dönüşen cam

Yüksek sıcaklıkla her kalıba ve şekle girmeye hazır bir hale getirilen camın çekici olmasını sağlayan etken tasarımdır. Usta ellerde hazırlanan tasarımlara vücut veren cam kendisindeki doğallığı da tasarıma işleyerek mükemmel sanatsal eserlerin ortaya çıkması sağlanır. Özellikle en çok beğenilen tasarım ritüelleriyle hazırlanan kalıplara cama özgü renklendirme işlemleri de yapılarak, hiçbir zaman görünümünü kaybetmeyen hediyelik cam eserleri hazırlanır.

Camın aksesuar ürünlerine dönüşümü

Son dönemde camdan imal edilen aksesuar ürünleri oldukça moda. Bu akımın giderek yerleşmesini sağlayan etkense camın herkes tarafından kabul edilen doğal estetiği. Bir moda akımı haline dönüşen cam aksesuar ürünleri arasında yüzükten kolyeye, küpeden bilekliklere kadar çeşitli trend aksesuar modellerini bulmak mümkün. Bunların tasarımındaki sırsa tamamen doğal camdan yararlanılması. Diğer bir ifadeyle hiçbir şekilde yarı cam veya cam yerine geçen değişik maddelerin kullanılmadan yüzde yüz cam ile tasarlanması. Böylelikle ortaya çekici ve estetik açıdan kabul gören aksesuar ürünleri çıkıyor. Ayrıca renklendirme noktasındaki başarı, tasarımsal detay ve çizgiler de camla tasarlanan aksesuarların çekiciliğini arttıran diğer bir konu.

Cam aksesuar özellikleri

Cam aksesuar ürünleri hakkında öne çıkan endişe dayanıklı olup olmadıklarıdır. Tasarım aşamasında tercih edilen camın özelliklerine göre aksesuar kalitesi de değişkenlik gösterir. Bu nedenle yüzde yüz camdan üretilen dayanıklılığı arttırılan cam aksesuar ürünlerini almaya özen göstermek gerekir. Bu tip ürünler deforme olmaz, kırılmaz veya çatlamaz. Ayrıca üzerindeki tasarım yıkama sırasında da özelliğini kaybetmez. Yine de koruma amaçlı el yıkama veya duş esnasında ürünleri çıkarmak uygun olabilir.

Translate »
Sohbete Başla
Merhaba Camsesuar Cam Sanatı https://www.camsesuar.com/2021/12/15/cam-hediye-urunleri-nasil-tasarlanir Cam Hediye Ürünleri Nasıl Tasarlanır?